A vitamin B1 vitamin B12 vitamin B13 vitamin
B15 vitamin B17vitamin B2, G vitamin B3 Vitamin
B4 Vitamin B5 Vitamin B6 Vitamin BC Vitamin
BT Vitamin BX Vitamin C Vitamin D Vitamin
E Vitamin F Vitamin    

Vitaminokról


Mai túlhajtott világunkban, szinte nélkülözhetetlen hogy az ember mindig friss és tetrekész legyen, hogy meg tudjon felelni mind a munkahelyén, mind otthon illetve legyen elegendő energiája a szabadideje aktív és tartalmas elköltésére.

Az emberi szervezetbe a vitaminokat többnyire táplálékkal vesszük fel. A vitaminok közül néhány a kémiailag hozzájuk hasonló szerkezetű anyagból, az elővitaminokból (provitaminok) képződnek. Léteznek antivitaminok (vitamin-antagonista), olyan anyagok, melyek valamilyen vitamint kivonnak az enzimekből.

Vitaminhiányos táplálkozás esetén kóros tünetek jelentkezhetnek: enyhébb esetben a vitaminszegénység hipovitaminózis súlyosabb esetben vitaminhiány azaz avitaminózis léphet fel.

Az alábbi vitaminokról írt oldalal megpróbálunk ebben segíteni, hogy a mára már nélkülözhetetlen vitaminok, táplálék kiegészítők, ásványi anyagok, nyomelemek sűrű rengetegében, segítünk eligazodni. Számba vesszük az összes vitamint és meghatározzuk az ásványi anyagokat és nyomelemeket.

Ezen oldalak segítségével mindenki eldöntheti, hogy az általa fogyasztott vitamin készítmény megfelelő adagban tartalmaz-e minden alkotóelemet amire a mindennapokban szükség van, illetve hogy az életstílusához legmemegfelelőbb étrend kiegészítőkhöz hozzá jut-e minden nap a szervezete.

Jó böngészést!
Megosztás
 
.
 
 

Paleo Baross Cukrászda
Hirdetés
Árfolyamok
Webgalamb Hírlevélküldő és E-Mail Marketing Szoftver


 

 

         
         
         

Főoldal - Apróhirdetés - Keresés az aprókban - Regisztráció és apróhirdetési szabályzat - Gyik - Impresszum - Linkcsere - Kapcsolat - Oldaltérkép

© Copyright 2009 - 2018 webilium. Powered by Fotonweb