hírek

Tyúktollból készülhet környezetbarát műanyag

Yiqi Yang, a Nebraskai Egyetem kutatója a tyúktollat felépítő rostokból hozott létre új műanyagot. Ellentétben a korábbi elképzelésekkel, amelyeknél a toll fő alkotóeleme, a keratin csupán adalékként szerepelt az összetett műanyag előállításánál, az új változatban a végtermék tömegének felét teszi ki, ami azt eredményezi, hogy a műanyag létrehozásához jóval kevesebb kőolajszármazék - polietilén, polipropilén - szükséges.

 

Bővebben...

 

Hordozható eszközökön történik a netezés harmada

A netezéssel töltött idő közel harmada már hordozható eszközökön történik. Egyre személyesebbé válik az eszközhasználat.

 

Bővebben...

 

Az emberek szívesen fizetnének mobiljukkal

A mobiljukat legaktívabban használó fogyasztók vásárlásaik során szívesen fizetnének mobiltelefonnal - derül ki az Accenture legújabb, 11 ország mobilhasználati szokásait elemző vizsgálatából. A felmérés szerint a mobilkereskedelem leglelkesebb követői Ázsiában élnek, arányuk ott 79 százalék. A felmérés ázsiai válaszadóinak 69 százaléka részesíti előnyben a mobiltelefon használatát a legtöbb kifizetésre: a lista élén a kínai és az indiai fogyasztók állnak 76 és 75 százalékos aránnyal. Őket Dél-Korea és Japán követi 56 és 47 százalékkal. Az Egyesült Államokban és Európában viszont csak a válaszadók 26 százaléka részesítette előnyben a mobiltelefonos fizetést.

 

Bővebben...

 

Meglepő adatok a YouTube-ról

Tudta, hogy a YouTube a PayPal nélkül talán soha nem jöhetett volna létre? Vagy azt, hogy milyen események vezettek az oldal elkészítéséhez, és, hogy a névválasztással milyen oldalt tettek gyakorlatilag tönkre? A Mashable című weboldal szombaton nyilvánosságra hozott összeállításából szemezgettünk.

 

Bővebben...

 

Hulladékká válik az étel negyede

Magyarország - 524 kiló - ennyi háztartási szemét „esik" egy emberre az EU-ban. Különösen vérlázító, hogy az élelmiszerek egynegyede a kukában végzi.

 

Bővebben...

 

Ifjú internet-zseniket kutat fel a Microsoft

A jövő honlapkészítőit keresi a Microsoft, amely a 18 év alatti fiataloknak szóló Junior Internet Project 2011 című versenyen kíván lehetőséget adni azoknak, akik informatikai pályára készülnek.

 

Bővebben...

 
További cikkeink...
.
 
 

Paleo Baross Cukrászda
Hirdetés
Árfolyamok


 

 

         
         
         

Főoldal - Apróhirdetés - Keresés az aprókban - Regisztráció és apróhirdetési szabályzat - Gyik - Impresszum - Linkcsere - Kapcsolat - Oldaltérkép

© Copyright 2009 - 2018 webilium. Powered by Fotonweb